Handelsvillkor

Ansvar

Genom att handla på Aquarib.com, samtycker användaren med avtalsvillkoren som gäller för handel med Aquarib.com. För att handla hos Aquarib.com måste användaren ha fyllt 18 år. Aquarib.com omfattas av gällande lagar och produktansvarsregler i Danmark och EU.

Orderbekräftelse och betalning

När du gör en beställning via Aquarib.com, mottar du omgående ett e-postmeddelande med ditt ordernummer och den totala ordersumman. Betalning kan ske med Dankort, VISA, Mastercard eller Visa Electron.
Vi drar din kortbetalning först när produkterna skickas från Aquarib.com. Det går inte att dra ett större belopp än det som du godkände vid köp. Aquarib.com tar förbehåll för avgiftsändringar, tryckfel samt pris- och valutakursförändringar.

Eventuella restnoterade och utgångna produkter

Alla produkter som finns i lager skickas omgående. Större produkter, såsom stora båtar, kajaker, jollar och dylikt, levereras delvis via ett eget distributionsnät. Du får ett e-postmeddelande med information om förväntat leveransdatum. Om din beställning inkluderar en produkt som inte finns i vårt lager, kontaktar vi dig angående detta innan vi skickar din beställning. Detta med föremål att eventuellt hitta en motsvarande ersättningsprodukt eller annullera beställningen.

Priser

Alla priser inkluderar moms och övriga avgifter.

Leverans
Leverans sker normalt inom 2–5 arbetsdagar för alla lagerförda produkter. Om produkten är benämnd som "kommande" på sidan, framgår förväntad leveransvecka / leveransdatum på sidan. Du mottar alltid ett e-postmeddelande från Aquarib.com när dina produkter lämnar lagret.

Fakturering och säkerhet

Du mottar din faktura via e-post. Du får en följesedel med din leverans. Din faktura gäller som garantibevis för dina produkter.
När du beställer och betalar din beställning med betalkort på Aquarib.com, hanteras alla betalningstransaktioner via Nets (tidigare PBS) och inga uppgifter om ditt kreditkort är tillgängliga för Aquarib.com. Vi använder QuickPay som betalningsombud. QuickPay är PCI-certifierad enligt internationella normer för dataskydd.

Betalning med betalkort sker i enlighet med de lagar och regler som gäller för internetbetalningar i Danmark och EU. När du har genomfört en betalning online, mottar du en orderbekräftelse per e-post. Vi rekommenderar att du sparar din orderbekräftelse.

Om tredje part missbrukar ditt betalkort, ansvarar du inte personligen för missbruket; såvida du inte har brutit mot regler för användning av betalkort.

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt https://shop17340.sfstatic.io/upload_dir/pics/klarna-sv-SE-privacy.pdf

Reklamationsrätt

Reklamerar du en produkt inom 24 månader, ska du först kontakta Aquarib.com på reklamation@aquarib.com. Sedan hjälper vi dig med din reklamation. Det är möjligt att vi reparerar produkten eller ersätter den med motsvarande produkt. Det är en bedömning som sker i varje enskilt fall. Om felet täcks av garantin, står Aquarib.com för fraktkostnaderna.

Ovanstående gäller däremot inte om du har negligerat att kontakta Aquarib.com och att det därmed inte har avtalats om eller påbörjats ett reklamationsärende. Vi täcker inte heller fraktkostnader när vi konstaterar felaktig produktanvändning eller normalt slitage.

Ångerrätt och retur

Du har rätten till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottog aktuell produkt (-er). Du måste meddela oss att du vill använda dig av din ångerrätt inom 14 dagar från det att du har mottagit din försändelse. Aquarib.com täcker inte fraktkostnad för produktreturer i samband med att du ångrar ett köp. Om du har använt produkten, kan du inte förvänta dig en återbetalning av hela totalsumman, eftersom vi i sådana fall inte kan sälja produkten som obegagnad. För återbetalning av hela totalsumman, måste produkten vara i samma skick som när du mottog den (obegagnad) och returneras i originalförpackning.